Monday, March 18, 2013

Tun Mahathir ke Lahad Datu: Lebih Banyak Persoalan Dari Jawaban

Saya membaca berita tentang lawatan Tun Mahathir ke Zon Merah, Lahad Datu sebagaimana yang dilapurkan dalam akhbar-akhbar 19/03/13. Saya tidak tahu semada lawatan itu adalah lawatan urusan pribadi atau ianya lawatan resmi. Lawatan Tun Mahathir ini mungkin dapat menaikkan semangat juang anggota keselamatan kita dari pasukan polis dan tentera kita. Lawatan ini juga mungkin menekankan betapa pentingnya rakyat mengambil berat isu pencerobohan Tentera Sulu' di Lahad Datu; sehingga Tun sendiri sanggup ke sana!

Bagaimanapun bagi saya lawatan Tun Mahathir ke Lahad  Datu dari segi political impact-nya bagi kerajaan BN adalah negative; apa lagi memandangkan pilihanraya negara kita semakin menuju kepada penghujung tempoh expire-nya. Kita boleh bertanya "kenapa media massa pro kerajaan memberi liputan meluas tentang lawatan Tun Mahathir ini?". Tidakkah mereka teralpa dari membaca yang liputan ini akan membawa lebih banyak kerugian daripada keuntungan politik untuk BN?.

Kita beranggapan sedemikian adalah kerana beberapa sebab. Pertamanya: sebab terbesar orang yang menyokong BN dulunya telah menolakkan BN  sekarang disebabkan rasa meluat dan mual mereka kepada Tun Mahathir. Ini diakui secara tidak langsung oleh Tun Mahathir sendiri, sehingga beliau pernah mengatakan anak-anak kecil telah diajar dan dihasut agar memijak gambarnya bahkan ada komplot untuk membunuhnya! PKR itu memang  terlahir dari rasa mual dan meluat itu terhadap Tun Mahathir. Tun Mahathir bukanlah sesuai untuk ditonjolkan sebagai tokoh perpaduan dan solidariti rakyat.
 
Tun Mahathir juga masih dicurigai oleh segelintir ahli-ahli UMNO yang melihat Pak Lah adalah mangsa buli  mainan politik beliau. Apa tidaknya, sehingga Tun Mahathir sanggup mengisytiharkan dirinya keluar UMNO dan berkempen di atas pentas pembangkang  demi menjatuhkan  Pak Lah dari jawatan Perdana Menteri. Tidak hairan hatta seorang menteri umpama Datuk Nazri Aziz dengan berani mengeritik Tun Mahathir secara terbuka. Itu belum dikira lagi ahli-ahli UMNO vateran yang sehingga sekarang mempercayai  Tengku Razaleigh dan Tun Musa Hitam  merupakan mangsa-mangsa komplot politik licik Tun Mahathir. 

Lawatan Tun Mahathir ke Lahad Datu mungkin sahaja menambahkan kecurigaan anggota masyarakat, mungkin termasuk segelintir ahli UMNO  terhadap tragedi Lahad Datu itu.Tun Mahathir dinilai oleh sebahagian pengkaji sebagai seorang tokoh yang diselubungi sikap paradox (sikap yang bertentangan) pada penonjolannya, lihatlah apa yang dicatit oleh Zainuddin Maidin  dalam bukunya ;' Mahathir- Di sebalik Tabir' atau secara yang lebih terperinci oleh Khoo Boo Teik dalam bukunya: 'The Paradoxes Of Mahathirism'

Keduanya: apabila anggota masyarakat kita masih dapat mengingati yang Tun Mahathir sendiri di banyak ruang mengatakan Tragedi Pengeboman Twin Towers 9/11 yang menggegarkan dunia dan mengorbankan ribuan nyawa manusia itu adalah  rancangan atau lakunan Amerika. Tun Mahathir bukan setakat mengeluarkan kenyataaan (tidak setakat seperti Tian Chua) bahkan beliau mengadakan Seminar Antarabangsa untuk mendedahkan apa yang beliau percayai sebagai  komplot Amerika. Kalaulah peristiwa yang sedemikian dahsyat, yang meragut sekian banyak nyawa dan merosakkan sedemikian banyak harta-benda dapat dihujjah oleh Tun Mahathir sebagai lakunan, maka relatifnya kenapa tidak Tragedi Lahad Datu?

Tun Mahathir banyak mengajar anggota masyarakat supaya berfikir di sebalik apa yang obvious; contohnya apabil DSAI bengkak dan lebam di muka ketika ditahan polis pada tahun 1998, Tun Mahathir meraguinya yang kecederaan  itu adalah perbuatan anggota polis. Beliau mengeluarkan kenyataan terbuka yang dipetik dalam media-massa yang DSAI lah yang mencederakan dirinya sendiri untuk meraih simpati. Polis tidak mempunyai kepentingan untuk mecederakan DSAI. 

Sekiranya pihak kerajaan menengahkan kenyataan Tun Mahathir sebagai pengukuhan yang Tragedi Lahad Datu bukanlah suatu sandiwara maka ianya adalah suatu kesilapan yang terlepas pandang. Tersalah pilih tokoh untuk menyakinkan anggota masyarakat kita yang rata-rata memang tahu track-record Tun Mahathir dalam soal-soal teori konspirasi sebegini. Lainlah kalau yang membuat pengukuhan itu adalah tokoh seumpama Pak Lah. Tidak semua Melayu mudah lupa!

Tun Mahathir pun bukan dilihat sebagai seorang tokoh pemimpin bersemangat  patriotik yang kental . Beliau selaku penasihat PETRONAS, sepatutnya beliau berusaha keras untuk menaikkan imej PETRONAS, syarikat milik negara sendiri. Airbus A380 , pesawat terbaharu MAS,  MAS telah menanda-tangani perjanjian pembekalan bahan bakar dengan sebuah syarikat minyak asing, PETRON, syarikat minyak berpengkalan di Philippine yang saham besarnya dimiliki San Miguel. San Miguel merupakan antara syarikat terbesar pengeluar arak di Asia,. Bagaimana mungkin sebagai seorang penasihat PETRONAS boleh merestuai perjanjian ini ? Adakah semata-mata kerana anaknya Mirzan Mahathir mempunyai saham yang  significant dalam syarikat ini, sehingga Tun Mahathir sanggup membelakangkan syarikat minyak negara kita sendiri yang beliau adalah penasihat?. 

Sebagai seorang Melayu-Muslim,rakyat Malaysia ,saya secara pribadi merasa seakan-akan bersalah untuk mengisi petrol kenderaan saya di station PETRON sekiranya ada pilihan dan tidak terpaksa. Terasa seakan-akan saya membelakangkan syarikat negara sendiri, seakan-akan saya tidak memboikot syarikat pengeluar arak, seakan-akan saya tidak sensitif dengan isu kronism, itu perspective pribadi saya.
 
Dalam dunia maya yang semakin terbuka, anggota masyarakat kita dapat mengikuti apa yang dilapurkan oleh media alternative, termasuk membaca terus di facebook Nur Misuari. Entah benar entah bohong tetapi Facebook Nur Misuari menunjukkan wajah-wajah anggota tentera Sultan Kiram yang disiarkan sebagai  mati di Lahad Datu itu sebagai masih hidup dan mereka dilapurkan tidakpun menyertai serangan ke atas Lahad Datu.  Agak sukar untuk kita membuat sesuatu pendirian sekarang ini, tambah-tambah dengan sikap sinis yang pernah ditauladani oleh Tun Mahathir sendiri. Siapa yang melapur berita benar dan siapa pula yang melapurkan berita kurang benar. atau masing-masing pihak yang mempunyai kepentingan telah menyaring berita mengikut kepentingan masing-masing?
 
 Kini anggota masyarakat kita tidak lagi hanya menghadam maklumat dari tv dan akhbar-akhbar negara kita, jadi  kerja-kerja saraf tidak semudah dan straight-forward seumpama 30 tahun yang lalu. Semada pihak yang berkuasa memberitahu anggota masyarakat maklumat sepenuhnya secara telus sehingga ianya mengatasi paras keraguan, atau menyediakan lapuran yang cukup teliti mengambil segala sudut andaian. Lapuran half-cook hanya akan menambahkan lagi kecurigaan masyarakat awam terhadap kewibawaan berita yang mereka terima. Umpamanya layarilah saja dlalm blog-blog yang pro-BN sendiri yang turut menyiarkan lapuran-lapuran yang mengejek-ngejek keberkesanan Menteri Dalam Negeri kita dalam menangani cabaran ini, sehingga mengesyorkan beliau meletak jawatan .
Semakin berlarutan Tragedi Lahad Datu ini hanya akan  semakin banyak persoalan yang ditimbulkan, mungkin semakin banyak mengorbankan nyawa anggota-anggota pasukan keselamatan kita, semakin menghabiskan harta negara. Sedangkan kita semakin hampir kepada PRU13.

Semoga kita akan menjadi semakin waras dan sekira berpolitik pun biarlah secara yang lebih sopan dan beradab. Agaknya sudah sampai ketikanya kita perlu menilai semula corak percaturan politik tinggalan era Tun Mahathir yang kejantanan sifatnya itu dan menyediakan diri untuk corak yang lebih berakhlaq dan bertanggung-jawab untuk kehidupan dunia dan akhirat. Semoga isu kedaulatan dan isu keselamatan negara akan dirasai tanggung-jawabnya oleh semua rakyat tanpa mengira latar-belakang mereka. Kita mampu bersatu hati dan membulatkan usaha dalam menjunjung kepentingan tanahair yang dicintai. "tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat kita membesar, tanahair kita".
 
*** saya sertakan di bawah articles tentang kenyataan Tun Mahathir yang mengulas 'lakunan'  9/11. Semoga ianya tidak akan menjadi model dan pendorong kepada  orang lain untuk melihat tragedi-tragedi  yang berlaku  sebagai sandiwara   pihak-pihak berkuasa

  • Tun Mahathir Mohamad


THE STAR (January 21. 2010)KUALA LUMPUR: There is strong evidence that the Sept 11 attacks on the United States that killed nearly 3,000 could have been “staged” as an excuse to mount attacks on the Muslim world, said Tun Dr Mahathir Mohamad.
Show of support: Dr Mahathir greeting Wael A. Saqqa, a participant from Jordan, at the conference in Kuala Lumpur yesterday.
 
“I am not sure now that Muslim terrorists carried out these attacks. There is evidence that the attacks were staged.
“If they can make Avatar, they can make anything,” the former prime minister told a press conference here yesterday after delivering his speech at the General Conference for the Support of Al-Quds to aid the Palestinians.
He said killing innocent people to provide an excuse for war was not new to the US.
“But whether real or staged, the 9/11 attacks have served the United States and Western countries well. They have an excuse to mount attacks on the Muslim world,” he added.
Mahathir also criticised US President Barack Obama for failing to fulfil his promises concerning the country’s commitment in West Asia, including his promise to resolve the prevailing Israeli-Palestinian conflict.
“I am a bit disappointed because so far none of his promises have been kept. He promised to get out from Afghanistan but he ended up sending more troops there instead.
“He promised to close down Guantanamo but he has not closed down Guantanamo.
“It is quite easy to promise during election time but you know there are forces in the United States which prevent the President from doing some things. One of the forces is the Jewish lobby, AIPAC,” he said.
On another issue, Dr Mahathir said he supported the plan to set up the inter-faith council as it could help promote effective understanding among religious groups in the country.
Such a council, he said, would provide a platform for people to talk about sensitive religious matters reasonably without taking it to the streets.
Earlier in his speech, Dr Mahathir spoke about the Palestinians’ claim on their land in West Asia which he said was based on legitimate grounds.
He said one of the greatest injustices done was to take Palestinian land to give to the Jews to create the state of Israel.
Later in Putrajaya, Dr Mahathir said the opinions of “powerful nations” should not deter Malaysia from continuing with its effort to help Palestine.
He was speaking at a ceremony to hand over certificates of appreciation to nine Malaysians who were part of the Viva Palestina humanitarian aid convoy to Gaza.


Speech by Tun Dr. Mahathir Mohamad at International Conference on “9/11 Revisited – Seeking the Truth”


SPEECH BY
TUN DR MAHATHIR BIN MOHAMAD
AT THE INTERNATIONAL CONFERENCE
ON “9/11 REVISIED – SEEKING THE TRUTH”
AT DEWAN TUN DR ISMAIL, PWTC, KUALA LUMPUR
ON MONDAY, 19 NOVEMBER 2012
                                                                                       —————————————————-
DISTINGUISHED GUESTS,
LADIES AND GENTLEMEN,
1. PERDANA GLOBAL PEACE FOUNDATION WOULD LIKE TO WELCOME PRESENTERS, PARTICIPANTS AND ALL PRESENT TO THIS EXTREMELY IMPORTANT FORUM ON AN ISSUE THAT AFFECTS THE WHOLE WORLD. THE PURPOSE OF THIS FORUM IS NOTHING LESS THAN THE SEARCH FOR TRUTH ON AN EVENT THAT HAS SERIOUS CONSEQUENCES FOR US ALL.
2. THE PERDANA GLOBAL PEACE FOUNDATION IS DOING THE UNTHINKABLE. IT IS GOING TO SEEK THE TRUTH ABOUT THE DESTRUCTION OF THE TWIN WORLD TRADE CENTRE BUILDINGS IN NEW YORK ON 9/11 I.E. ON 11TH SEPTEMBER 2001.
3. THE IMMEDIATE REACTION TO THIS UNPRECEDENTED AERIAL ATTACK IN AMERICA WAS THAT IT WAS THE WORK OF MUSLIM TERRORISTS. THE AL-QAEDA IS ESPECIALLY IDENTIFIED AS THE ORGANISATION BEHIND THIS ACT. AS A RESULT PRESIDENT BUSH WANTED TO GO ON A CRUSADE AGAINST MUSLIMS. HE LATER WITHDREW THAT STATEMENT. BUT IN FACT HIS SUBSEQUENT ACTS AGAINST MUSLIMS REFLECTED THIS MINDSET. HE ATTACKED TWO MUSLIMS COUNTRIES, AFGHANISTAN AND IRAQ, KILLING THEIR PEOPLE AND DESTROYING THESE TWO COUNTRIES, DESTABILISING THEM AND ARRESTING THEIR PROGRESS, EVEN AFTER KNOWING THAT THE HIJACKERS WERE NOT AFGHANS OR IRAQIS.
4. THE WHOLE MUSLIM WORLD BECAME SUSPECT. THE MUSLIMS ARE DISTRUSTED, SUBJECTED TO HUMILIATING DISCRIMINATION AND DETAINED WITHOUT TRIAL AND TORTURED AT WILL FOR YEARS IN CAMPS SITUATED OUTSIDE THE JURISDICTION OF US LAWS – IN GUANTANAMO, CUBA FOR EXAMPLE AND IN IRAQ. OTHERS WERE FLOWN TO COUNTRIES WHERE TORTURE WAS PRACTICED SO THEY COULD BE TORTURED AND NOT BREAK US LAWS. THEN THE US ACTUALLY PASSED A LAW LEGALISING TORTURE, A RETROGRESSIVE ACT MOST UNWORTHY OF ITS CLAIMS AS LEADER OF MODERN CIVILIZATION.
5. BUT THE US & EUROPE ARE EVEN NOW PARANOID THAT ANOTHER SIMILAR ATTACK MIGHT TAKE PLACE. SECURITY MEASURES AND LAWS HAVE BEEN TIGHTENED. ALL OF THEM WERE CLEARLY DIRECTED AGAINST MUSLIMS. MUSLIM AIRLINE PASSENGERS HAVE BEEN SUBJECTED TO HUMILIATING SEARCHES. SHOES HAVE TO BE TAKEN OFF FOR EXAMINATION, TOOTHPASTE AND HAIR CREAMS AND LIQUID COSMETICS CONFISCATED. MACHINES ARE DEVELOPED TO SCAN THE WHOLE BODY AND AT THE SLIGHTEST SUSPICION PASSENGERS WERE HAULED OFF FOR QUESTIONING AND DETENTION.
6. THE FACT THAT MUSLIMS HAVE BEEN MORE BUSY KILLING EACH OTHER RATHER THAN AMERICANS OR EUROPEANS HAS NOT CHANGED THE ATTITUDES OF THE EUROPEANS. PERHAPS IT IS BECAUSE THEY FEEL GUILTY AND EXPECT REVENGE FOR THE INJUSTICES PERPETRATED BY THEM THAT THEY FEAR MUSLIMS, ANY MUSLIM. AND MORE THAN A DECADE SINCE 9/11, THEY ARE STILL OBSESSED WITH THEIR OWN SECURITY, TO THE DETRIMENT OF THE SECURITY OF OTHER PEOPLE.
7. THE OFFICIAL EXPLANATION FOR THE DESTRUCTION OF THE TWIN TOWERS IS STILL ABOUT AN ATTACK BY SUICIDAL MUSLIM EXTREMISTS. BUT EVEN AMONG AMERICANS THIS EXPLANATION IS BEGINNING TO WEAR THIN AND TO BE QUESTIONED. IN FACT, CERTAIN AMERICAN GROUPS HAVE THOROUGHLY ANALYSED VARIOUS ASPECTS OF THE ATTACK AND DESTRUCTION OF THE TWIN TOWERS, THE PENTAGON BUILDING AND THE REPORTED CRASH IN PENNSYLVANIA. AND THEIR INVESTIGATIONS REVEAL MANY ASPECTS OF THE ATTACK WHICH CANNOT BE EXPLAINED BY ATTRIBUTING THEM TO ATTACKS BY TERRORISTS, MUSLIM OR NON-MUSLIM.
8. SOME OF THESE AMERICANS AND MANY OTHER PROMINENT PEOPLE HAVE BEEN INVITED BY THE PERDANA GLOBAL PEACE FOUNDATION TO GIVE THEIR VIEWS ON 9/11. THESE PEOPLE HAVE NO AXE TO GRIND. THEY ARE ONLY INTERESTED IN SEEKING THE TRUTH. THE TRUTH IS IMPORTANT BECAUSE 9/11 HAS TRIGGERED ATTACKS ON MUSLIM COUNTRIES AND PEOPLE IN WHICH HUNDREDS OF THOUSANDS HAVE BEEN KILLED AND THEIR COUNTRIES DEVASTATED BY THE ‘SHOCK AND AWE’ WARS.
9. I HAVE THOUGHT A LOT ABOUT 9/11. I HAVE SEEN PICTURES AND VIDEO CLIPS OF THE ATTACKS. I HAVE HEARD THE NARRATORS GIVE THEIR OPINIONS REGARDING THE ATTACKS. BUT TO THIS I WOULD LIKE TO ADD MY OWN OPINION BASED ON MY OBSERVATION OF THE ARABS AT PEACE AND AT WAR.
10. THE ARABS MAY HAVE BEEN GREAT WARRIORS IN THE PAST BUT AFTER THEY FELL UNDER WESTERN RULE THEY SEEM TO HAVE LOST THEIR PROWESS IN WARS. IN THEIR WARS AGAINST ISRAEL THEY WERE SO INEPT THAT THEY HAVE NEVER WON A SINGLE BATTLE, EVEN WHEN THEIR FORCES FAR OUTNUMBERED THE ISRAELIS. IN THE YEARS IMMEDIATELY AFTER THE FORMATION OF THE STATE OF ISRAEL, THE COMBINED ARMIES OF EGYPT, JORDAN AND SYRIA WERE DEFEATED BY SMALLER ISRAELI FORCES. THE ARABS NEVER SEEM TO BE ABLE TO PLAN OR STRATEGISE AND CERTAINLY THEIR EXECUTION OF BATTLE PLANS ARE JUST PLAIN BAD.
11. THEY ARE NOT A DISCIPLINED PEOPLE AND THIS LACK OF DISCIPLINE SHOWS EVERYWHERE. AND THEY CANNOT KEEP ANYTHING SECRET. SOMEONE WOULD LEAK WHATEVER PLAN THEY MAY HAVE WORKED OUT. FOR MONEY THERE ARE ARABS WHO ARE PREPARED TO REVEAL THE HIDING PLACES OF THEIR LEADERS.
12. THE ATTACKS ON 9/11 INVOLVED VERY COMPLEX ELEMENTS WHICH NEEDED DETAILED PLANNING, PRECISE TIMINGS AND DISCIPLINED EXECUTION.
13. THERE HAS NEVER BEEN (AND WILL NEVER BE) A HIJACKING OF FOUR LARGE AIRCRAFTS SIMULTANEOUSLY. YET THIS WAS WHAT WAS SUPPOSED TO HAVE HAPPENED. AT APPARENTLY THE SAME TIME THE HIJACKERS TOOK COMMAND OF FOUR AIRCRAFTS WHILE FLYING IN DIFFERENT AIRSPACE IN DIFFERENT DIRECTIONS.
14. WE CANNOT KNOW WHETHER THE HIJACKERS CARRIED ARMS BUT THERE HAS BEEN NO REPORT OF GUNS IN THE DEBRIS OF ALL THE FOUR AIRCRAFTS. HOW THEY COULD OVERWHELM THE WHOLE CREW AND TAKE CONTROL OF FOUR AIRCRAFTS AT ABOUT THE SAME TIME IS A MYSTERY.
15. THEN THE HIJACKERS WERE SUPPOSED TO MAKE THE AIRCRAFTS CHANGE COURSE AND FLY TO THE FOUR PLACES. PILOTS WHO REALISED THEY WERE GOING TO DIE ANYHOW WOULD HAVE TRIED TO STEER AWAY FROM THE TOWERS WHEN IT WAS OBVIOUS THEY WERE GOING TO CRASH INTO THEM. IT WOULD NOT NEED MUCH CHANGE OF DIRECTION TO MISS THE TOWERS. BUT THE PLANES HIT THE TOWERS SQUARELY, BURSTING INTO FLAMES APPARENTLY DUE TO THE FUEL THEY CARRIED.
16. MAYBE THE HIJACKERS WERE ACTUALLY FLYING THE AIRCRAFTS. BUT WE ARE TOLD THEY HAD ONLY TRAINED WITH SMALL AIRCRAFTS. HOW DID THEY KNOW HOW TO NAVIGATE THE HUGE AIRCRAFTS SO PERFECTLY AFTER CHANGING COURSE. AND TIME WAS THE ESSENCE. IF THE SECOND PLANE WAS DELAYED, THE GROUND CONTROL WOULD HAVE DETECTED THAT THERE WAS SOMETHING WRONG WITH THE SECOND, THIRD AND FOURTH PLANES.
17. I CAN IMAGINE TRAINED OPERATIVES LIKE THOSE IN THE CIA OR MOSSAD PLANNING AND EXECUTING THIS COMPLEX OPERATION BUT I CANNOT IMAGINE AN ARAB LIKE OSAMA BIN LADEN PLANNING AND DIRECTING THIS SOPHISTICATED AERIAL ATTACK FROM SOME REMOTE PLACE IN AFGHANISTAN. THEY WOULD NEED AN AIRPORT CONTROL TOWER WITH SOPHISTICATED INSTRUMENTS TO DO THIS. AND THEY WOULD NEED TO BE NEAR ENOUGH TO OBSERVE THE FLIGHTS AND GIVE INSTRUCTIONS.
18. THE PLANNING ALONE WOULD HAVE BEEN EXTREMELY COMPLEX. LOTS OF DATA WOULD HAVE TO BE COLLECTED A LONG TIME EARLIER. THE PILOTS HAD TO BE TRAINED FOR VERY MANY YEARS BEFORE THEY COULD FLY AND NAVIGATE THE COMMERCIAL AIRCRAFTS.
19. THE HIJACKERS NEEDED TO TAKE OVER THE FOUR AIRCRAFTS AT ABOUT THE SAME TIME WHILE IN FLIGHT. THE AIRCRAFTS TO BE HIJACKED MUST BE WELL SELECTED SO AS NOT TO BE TOO FAR FROM THE TARGETS. THE AIRCRAFTS HAD TO BE DIVERTED AT THE RIGHT TIME FOR EACH TO REACH THEIR TARGETS AT ABOUT THE SAME TIME.
20. ALL THESE WOULD REQUIRE A LOT OF DETAILED PLANNING FROM DECIDING WHICH PLANES SHOULD BE HIJACKED, TO THE NUMBER OF HIJACKERS FOR EACH PLANE, TO THE DIFFERENT ROLES OF THE HIJACKERS TO CONTROL THE PASSENGERS AND SEIZE CONTROL OF THE AIRCRAFTS FROM THE PILOTS, TO THE CHANGE IN THE FLIGHT PLAN, TO THE ROUTES TO BE TAKEN, TO FORCING THE PILOTS TO TAKE THE NEW ROUTES OR FOR THE HIJACKERS TO TAKE OVER THE PILOTING OF THE PLANES ETC ETC.
21. HIJACKING ONE AIRCRAFT IS DIFFICULT ENOUGH. BUT HIJACKING FOUR AIRCRAFTS AND FLYING THEM SO AS TO HIT THE TARGETS AT ABOUT THE SAME TIME IS AN IMPOSSIBLE TASK FOR AMATEURS. EVEN PROFESSIONALS WOULD FIND IT DIFFICULT TO DO. YET FOUR AIRCRAFTS CRASHED AT ABOUT THE SAME TIME.
22. I APOLOGISE TO THE ARABS BUT PLANNING AND EXECUTING OF THESE COMPLEX OPERATIONS ARE NOT SOMETHING THAT THEY CAN DO WELL. THEY ARE BRAVE AND THEY ARE WILLING TO DIE FOR THEIR BELIEFS. BUT THEY ARE NOT LIKE THE AMERICAN MARINES WHO PLANNED AND CARRIED OUT THE ASSASSINATION OF OSAMA BIN LADEN. THEIR PLANNING INCLUDED THE DISPOSAL OF THE BODY OF THEIR VICTIM. AND THEY WERE “BRILLIANT”. THIS IS SOMETHING THAT THEY WERE TRAINED FOR YEARS TO DO.
23. IF THE ARABS WERE TO UNDERTAKE SUCH TRAINING IT WOULD SOON BECOME KNOWN TO THE CIA OR MOSSAD AND THEY WOULD ENSURE THAT THE WHOLE OPERATION BE ABORTED.
24. BUT THE FACT REMAINS THAT FOUR PLANES WERE HIJACKED AND THEY ALL CRASHED ON THEIR TARGETS. IF THE HIJACKERS COULD NOT BE ARABS, THAN WHO WERE THE “BRILLIANT” HIJACKERS. CLEARLY THERE IS A NEED TO KNOW, FOR THE EVENT CHANGED THE WORLD, MAKING IT INSECURE FOR EVERYONE, AND LAUNCHING A CLASH OF CIVILIZATIONS AS PREDICTED BY HUNTINGTON.
25. I MAY BE WRONG OF COURSE BUT THIS FORUM WILL HOPEFULLY REVEAL THE TRUTH BEHIND THE EVENTS OF 9/11. THE PEARL HARBOUR ATTACKS FORCED THE US TO JOIN THE SECOND WORLD WAR. I DON’T THINK THE ARABS PLANNED TO FORCE THE US TO GO TO WAR AGAINST THE MUSLIM WORLD. BUT 9/11 DID JUST WHAT PEARL HARBOUR DID, LAUNCH A HORRIFIC WAR WHICH KILLED HUNDREDS OF THOUSANDS OF MUSLIMS, DEVASTATED IRAQ AND AFGHANISTAN, AND MADE MUSLIMS THE UNIVERSAL ENEMIES OF THE WHOLE WORLD. SOMEONE OBVIOUSLY GAINED FROM THIS.
26. FIND THE BENEFICIARIES AND I BELIEVE YOU WILL FIND THE REAL TERRORISTS.
LADIES AND GENTLEMEN,
27. THIS CONFERENCE IS ABOUT FINDING THE TRUTH REGARDING THE WORLD-SHAKING EVENTS OF 9/11. ATTEMPTS WILL BE MADE TO BLACKOUT REPORTS ON THE TALKS AND DISCUSSIONS HERE. THEY WILL BE MADE BY THE VERY PROTAGONISTS OF FREE SPEECH AND THE FREE PRESS. BUT THE ALTERNATIVE MEDIA WILL FRUSTRATE THEM AND SHED LIGHT ON THE EVENTS.
28. THE MAJORITY WILL PROBABLY CONCLUDE THAT THE REVELATIONS BY THE SPEAKERS ARE PREPOSTEROUS. BUT A SUBSTANTIAL NUMBER WILL BELIEVE OR AT LEAST RETHINK THEIR VIEWS OF THE EVENTS.
29. AS I SAID EARLIER 9/11 HAD RESULTED IN THE DEATHS OF HUNDREDS OF THOUSANDS OF IRAQIS AND AFGHANS, AS WELL AS A FEW THOUSAND US AND BRITISH SOLDIERS. IT HAS DEVASTATED TWO MUSLIM COUNTRIES AND DESTABILISED THEM WITH FRATRICIDAL WARS WHICH PROMISE TO LAST A VERY LONG TIME. IT HAS DIVIDED THE WORLD INTO MUSLIM AND NON-MUSLIM, AND SOWED THE SEEDS OF SUSPICION AND HATRED BETWEEN THEM. IT HAS UNDERMINED THE SECURITY OF NATIONS EVERYWHERE, FORCING THEM TO SPEND TRILLIONS OF DOLLARS ON SECURITY MEASURES. YET THE THREAT REMAINS, NOT SO MUCH FROM ALLEGED TERRORISTS AS FROM THE POWERFUL STATES AND THEIR CRUSADE TO CHANGE THE WORLD.
30. TRULY 9/11 IS THE WORST MAN-MADE DISASTER FOR THE WORLD SINCE THE END OF THE LAST WORLD WAR.
31. FOR THAT REASON ALONE, IT IS IMPORTANT THAT WE SEEK THE TRUTH, BECAUSE WHEN TRUTH IS REVEALED THAN WE CAN REALLY PREPARE TO PROTECT AND SECURE OURSELVES.
32. FINALLY, I WOULD LIKE TO THANK ALL THE SPEAKERS FOR COMING ALL THE WAY TO SPEAK AT THIS FORUM. THEIR DEDICATION TO FINDING THE TRUTH IS LAUDABLE.
33. I WOULD ALSO LIKE TO THANK THOSE PRESENT FOR THE SUPPORT AND THEIR WILLINGNESS TO HEAR THE VIEWS OF THE SPEAKERS DESPITE THE LIKELIHOOD OF THEIR BEING SHOCKED AND DISGUSTED WITH THE BEHAVIOUR OF THOSE IN WHOM WE PLACE OUR TRUST TO CREATE A BETTER WORLD FOR HUMANITY.
34. NOW IT IS WITH GREAT EXPECTATIONS THAT I DECLARE THIS CONFERENCE ON SEEKING THE TRUTHS ABOUT 9/11 OPEN.
I THANK YOU.

TUN DR. MAHATHIR MOHAMAD 
======================

 Copy daripada Facebook Nur Misuari


Another misleading information is being spread in Malaysia.

We appeal to you seek accurate information..

Intentional or Ignorance?
237Like · ·

4 comments:

 1. lu cita ape nie barua....pergi mam**s ngan ape yg juak2, cai2 fuckatan tu nk pikir...lu nk boikot petron ke lu nk tuduh kronisme ka..ader lu pk sama bila berhadapan ngan puak2 fuckatan...jgn lak lu boikot petron tp lu dok layan oldtown kopi hari2.. tun punye karisma jauh lebih byk dr kesilapan yg dia lakukan...fullstop..n his far greater than u...

  ReplyDelete
 2. laaaa..kang dia guna pengaruh dia amik petronas ko ckp salah guna kuasa lak...kronisme la...fuck la ko nie...

  ReplyDelete
 3. Pls read - http://whatreallyhappened.com/

  Tun was not the first person to said 911 is a conspiracy.

  ReplyDelete
 4. Ko ni dengki bangsat jenis apa?

  ReplyDelete